gallery/imageedit_3_2392207209
gallery/lotus fl
gallery/ommm
gallery/ganesha
gallery/hamsa
gallery/buddha eye
gallery/mandala template
gallery/shri yantra

τα μάτια του Βούδα (επίσης γνωστά και ως Μάτια σοφίας) κοιτούν προς τα τέσσερα σημεία για να συμβολίσουν την παντογνωσία ενός Βούδα. Η μικρή κουκίδα που απεικονίζεται ανάμεσα στα μάτια αντιπροσωπεύει το τρίτο μάτι, ένα σύμβολο της πνευματικής αφύπνισης. Το σγουρό σύμβολο που μοιάζει με ερωτηματικό είναι, στο Νεπάλ, ο χαρακτήρας για τον αριθμό 1, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα όλων των πραγμάτων, καθώς και τον μόνο τρόπο να φθάσουν στη φώτιση - μέσα από τις διδασκαλίες του Βούδα. σύμβολο της πανταχού παρουσίας των Μποντισάτβα

ο Ganesh είναι ο ινδικός θεός ελέφαντας. Είναι γνωστός ως ο καταστροφέας των εμποδίων, ο θεός των ενάρξεων, ο θεός της εσωτερικής αρμονίας κα της επιτυχίας. Είναι ο θεός της σοφίας, των τεχνών, των γραμμάρων, κύριος του ξεκινήματος και της υπερπήδησης των εμποδίων, αναπαρίσταται συχνά τόσο ως αρσενική θεότητα (Γκανές) όσο και ως θηλυκή θεότητα (Γκανέσα). Εμφανίζεται κάποιες φορές με τα ονόματα Γκαναπάτι και Βινιαγιάκα (Ganapati, Vinayaka, Binayak)

Aναπαριστάνεται συχνότερα σαν ένας ευτραφής άνδρας με μεγάλη κοιλιά, ζωσμένη με μια ζώνη - φίδι ή δεμένη κόμπο και με κεφάλι ελέφαντα από το οποία λείπει ο ένας χαυλιίοδοντας. Λέγεται ότι έχασε τον δεύτερο όταν ο ποντίκι-όχημά του, βλέποντας ένα φίδι τρόμαξε και τον έριξε κάτω. Με τον χαυλιόδοντα που έπεσε στη γη, ο σοφός Βυάσα έγραψε το Μαχαμπαράτα.

mandala στα σανσκριτικά σημαίνει κύκλος, όμως ένα μάνταλα είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό σχήμα Ο κύκλος είναι σύμβολο της τελειότητας, της αιωνιότητα, της ενότητας και της πληρότητας, αντιπροσωπεύει το σύμπαν, τον κύκλο της ζωής και τη φύση. Στην yoga συμβολίζει την ενότητα και την αρμονία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής, βοηθάει στην συγκέντρωση και στον διαλογισμό. αρχικά σημαίνει ο κύκλος που περιλαμβάνει την περιφέρεια, το κέντρο και όλα τα ενδιάμεσα. Επίσης σημαίνει ιερός κύκλος, ένα δοχείο που περιέχει ουσία, ιερή σύναξη, συναρμολόγηση ή συγκέντρωση. Στην Ινδική παράδοση, Mandala, είναι το σύμβολο της αλληλεξάρτησης και της ενότητας των Πάντων στη Δημιουργία.

Hamsa Αυτό το σύμβολο το συναντούμε σε αρκετές παραδόσεις. Η καλοχέρα φέρνει τύχη, δύναμη και προστασία από ζήλεια και κακοβουλία. Χρησιμοποιείται συχνά ως φυλαχτό δραστικό απέναντι στο κακό μάτι

Ο λωτός (στα σανσκριτικά padma) είναι ένα είδος νούφαρου, το οποίο από την αρχική του μορφή μέσα στα λασπόνερα μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο άνθος λίγα εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού. Την νύχτα κλείνει και βυθίζεται στο νερό, την αυγή εμφανίζεται ξανά. Ανέγγιχτο από την ακαθαρσία, συμβολίζει την καθαρότητα της καρδιάς και του μυαλού. Επίσης συμβολίζει μακροζωία, υγεία, τιμή και καλή τύχη. Οι Βουδιστές θεωρούν ότι τα πέταλά του απεικονίζουν το άνοιγμα της καρδιάς. Το λουλούδι αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να περνάμε από το σκοτάδι στο φως, την ικανότητά μας να ξεπερνάμε τις δυσκολίες της ζωής. Η στάση του λωτού θεωρείται από τις καλύτερες για διαλογισμό καθώς αυξάνει την συγκέντρωση. Τα τσάκρας αποκαλούνται επίσης padmas (λωτοί) γιατί έχουν πέταλα, τα οποία είναι κλειστά και όταν μπουν σε ενέργεια ανοίγουν και μοιάζουν με τους λωτούς. Στην πρακτική της γιόγκα, συμβολίζει τον έλεγχο και τη ρύθμιση των ρευμάτων ενέργειας του σώματος και συγκρίνονται με την άνθηση του λωτού στην κορυφή του κεφαλιού.

Το Ωμ ή Ομ ή Άουμ ή Πράναβα είναι μυστικιστική / ιερή συλλαβή στις ινδικές θρησκείες (Ινδουισμός, Βουδισμός, Τζαϊνισμός και Σιχισμός). Συνήθως προφέρεται σαν μια μακρά συλλαβή, αποτελείται όμως από τρεις ήχους, το «α», το «ου» και το «μ» που συμβολίζουν τα τρία στάδια της ζωής (γέννηση, ζωή και θάνατος). Θεωρείται ο Πρώτος Ήχος, ο ήχος του Σύμπαντος και εμπεριέχει άλλους ήχους. Αποτελείται από τρία σανσκριτικά γράμματα και έτσι φαίνεται σαν να έχει τρία μέρη. Στην πραγματικότητα όμως έχει τέσσερα. Το «Α», συμβολίζει την κατάσταση της εγρήγορσης, το συνειδητό , την δημιουργία, το παρόν – «Sat». Το «U», συμβολίζει την κατάσταση του ονείρου, το υποσυνείδητο, το παρελθόν – «Chit». Μας συνδέει με μια εσωτερική αίσθηση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από αυτό που μπορούμε να δούμε και να νιώσουμε με τις αισθήσεις μας. Το «M» συμβολίζει την κατάσταση του βαθέως ύπνου, το ασυνείδητο, το μέλλον. Ο ήχος συμβολίζει την ευδαιμονία ή «Ananda», ευδαιμονία παντού με όλα τα πράγματα. Ο τέταρτος ήχος είναι σιωπή ή anagata. Είναι η δόνηση η οποία είναι πέρα από τη λεκτική προφορά. Είναι η καθαρή συνείδηση του Εαυτού. Αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα από την τριάδα, από οποιοδήποτε διαχωρισμό ή κατηγοριοποίηση, την πραγματικότητα που

Ο γελαστός Βούδας είναι ο Βούδας της αφθονίας, της ευτυχίας, της καλής τύχης και του πλούτου.

Ο φαλακρός χαμογελαστός Hotei ή Pu-Tai με την μεγάλη κοιλίτσα, ήταν ένας εκκεντρικός κινέζος μοναχός Zen που έζησε πριν από 1.000 χρόνια και έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας του βουδιστή και ένας από τους επτά ιαπωνικούς θεούς της Shinto. Λόγω της καλοπροαίρετης φύσης αυτού του μοναχού, ήρθε να θεωρηθεί ως ενσάρκωση του bodhisattva που θα είναι ο Maitreya (ο μελλοντικός Βούδας).
Ο θεός της ικανοποίησης και της ευτυχίας, φύλακας των παιδιών , των αδυνάτων και των φτωχών έχει μαζί του ένα σακούλι ("Hotei" σημαίνει κυριολεκτικά "σακούλα από ύφασμα») που δεν αδειάζει ποτέ, γιατί το χρησιμοποιεί για να ταΐσει τους φτωχούς.
Περπατούσε από χωριό σε χωριό γελώντας και κάνοντας τους άλλους να γελάνε, χωρίς λόγο… αλλά σύντομα καταλάβαιναν ότι μετά το γέλιο αισθανόταν καλύτερα σε σώμα και ψυχή, η λογική τους γινόταν ξεκάθαρη, η ύπαρξή τους πιο ελαφριά….
Η σοβαρότητα είναι ένα είδος ασθένειας, ο καρκίνος της ψυχής, είναι απολύτως καταστροφική!... το γέλιο είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος διαλογισμός!
.....σήμερα η επιστήμη επιβεβαιώνει τα οφέλη του γέλιου τόσο στο σώμα όσο και στο νου και το συναίσθημα!!

Shri Yantra: Χορηγεί ειρήνη, ευημερία, καλοτυχία, επιτυχίες και δύναμη στον κάτοχό της αλλά και στο σπίτι που την έχει, εφελκύοντας εσωτερική κοσμική και νοητική δύναμη. Φέρνει υλικό και πνευματικό πλούτο.

gallery/flower life

Το Λουλούδι της Ζωής έχει βρεθεί σε όλον τον κόσμο σε πολλούς διαφορετικούς θρησκευτικούς τόπους. Είναι ένα από τα παλαιότερα ιερά σύμβολα που γνωρίζει ο άνθρωπος. Είναι ένα γεωμετρικό σχήμα που αποτελείται από πολλαπλούς επικαλυπτόμενους κύκλους του ίδιου μεγέθους. Θεωρείται ιερή γεωμετρία που περιέχει αρχαίες πνευματικές αξίες και για να το συνοψίσω, απεικονίζει τις θεμελιώδεις μορφές του χώρου και του χρόνου, αλλά και πολλά περισσότερα.

Ο Σπόρος της Ζωής βρίσκεται στο κέντρο του Λουλουδιού της Ζωής και αποτελείται από εφτά ομόκεντρους κύκλους που ενώνονται αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα εξαπέταλο λουλούδι. Απεικονίζει το κέντρο ή τον πυρήνα, την εξέλιξη, την τέλεια αρμονία, τη θεϊκή δημιουργία που συνεχίζεται επ’ άπειρον.

Υπάρχουν πολλά αρχαία μνημεία που έχουν κατασκευαστεί βάσει αυτής της γεωμετρικής αρχής, όπως: ο Παρθενώνας στην Αθήνα -το 438 π.Χ., το οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο – το 2600 π.Χ., το Taj Ma Hal, στην Ινδία

Η κατανόηση του Λουλουδιού της Ζωής σίγουρα μας βοηθάει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το Σύμπαν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για σύνδεση κατά τη διάρκεια διαλογισμού, αλλά και ως ένα ισχυρό σύμβολο στην καθημερινή ζωή μας. Συνολικά, αυτό είναι μια υπέροχη υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, μεταξύ μας και με το Σύμπαν.

το Μέρκαμπα είναι ισχυρό σύμβολο, είναι ο συνδυασμός 2 τετράεδρων αστεριών, το ένα δείχνει προς τα πάνω (είναι αρσενικής ενέργειας και περιστρέφεται δεξιόστροφα) και διοχετεύχει ενέργεια από τον ουρανό προς την γη και το άλλο δείχνει προς τα κάτω (έχει θηλυκή ενέργεια και περιστρέφεται αριστερόστροφα) αντλώντας ενέργεια απο την γη.

Είναι ένα φωτεινό όχημα (όχημα θεϊκού φωτός) κι αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση του πως να κινηθείς από την μια διάσταση στην άλλη. Όταν ενεργοποιείται αυτό το φωτεινό ενεργειακό σώμα, είστε μέσα σε ένα πεδίο πληρης προστασίας, με την περιβάλλουσα ενέργεια να πηγάζει από την θεϊκή αγάπη.

Τι σημαίνει Μερκαμπα (Merkabah ή Merkava) ?

Mερ : φως ή περιστρεφόμενα πεδία φωτός

Κα : πνεύμα

Μπα : σώμα ή πραγματικότητα

το σώμα ή το πνεύμα της ενέργειας που περιβάλλεται από αντι-περιστρεφόμενα πεδία φωτός ή σπείρες ενέργειας το οπίο μεταφέρει το πνεύμα ή την συνειδητότητα από την μια διάσταση στην άλλη

gallery/merkabah

Σύμφωνα με τα ιερά ινδικά κείμενα, οι καρποί του ιερού δέντρου "Ρουντράκσα" θεωρείται ότι είναι ο ίδιος ο θεός Σίβα της Ινδικής Τριάδας Μπράχμα-Βίσνου-Σίβα (Δημιουργός-Συντηρητής- Καταστροφέας).
 Η ιερή παράδοση περιγράφει ότι αφού έγινε η μάχη των 3 θεών με τους δαίμονες, ο Σίβα κατέστρεψε τα τρία βασίλεια των δαιμόνων και γεμάτος χαρά για την νίκη του κάθισε να αναπαυτεί στην κορυφή των Ιμαλαϊων. Εκεί άρχισε να γελά από την χαρά του για το μεγάλο καλό που έγινε για τους ανθρώπους και δάκρυα ευδαιμονίας (aksha) άρχισαν να κυλούν από τα μάτια του και έπεσαν κάτω στην γη. Αφού πέρασαν πολλά χρόνια τέσσερις σπόροι δημιουργήθηκαν από το δάκρυ των ματιών (άκσα) του Σίβα (ρούντρα) οι οποίοι ονομάστηκαν "Ρουντράκσα"  και θεωρούνται ως ο ίδιος ο Σίβα. Η σπουδαιότητα τους είναι μοναδική και η θεϊκή ευεργεσία που φέρνουν στους ανθρώπους όταν το φορούν είναι τόσο μεγάλη ώστε απομακρύνεται κάθε κακό και ευλογούνται με υγεία, καλοτυχία, πλούτο, πνευματικότητα και πολλά άλλα που θα αναλύσουμε πιο κάτω.
 Κλείνουν μέσα τους όλη την δύναμη και την ευλογία της φύσης. Προστατεύουν, εξισορροπούν, γεμίζουν την ζωή μας με θετική ροή ενέργειας. Γίνονται κοσμήματα, φυλαχτά, γούρια.Σε συνδυασμούς με λίθους και κρυστάλλους μπορούν να εστιάσουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις που θέλουμε να θεραπεύσουμε.

gallery/rudraksha d

σύμβολα που χρησιμοποιώ στα κοσμήματα

ημιπολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιώ στα κοσμήματα

Aventurine

Αβεντουρίνη

φέρνει τύχη (ακόμη και σε τυχερά παιχνίδια), προστασία (μετρτέπει τις αρνητικές ενέργειες σε θετικές), διαύγεια, ευεξία, ζωτικότητα, ισορροπία, ευτυχία, αισιοδοξία και ευημερία, αφθονία.

Καλμάρει θυμό, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το μεταβολισμό.
Βοηθά στη δημιουργικότητα, το να βλέπουμε εναλλακτικές επιλογές.
Προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση.

Αντιστοιχεί στο τσάκρα της καρδιάς

Φέρνει τύχη στον ερωτικό τομέα και στα τυχερά παιχνίδια, φέρνει πλούτο, δύναμη, ανανέωση και αισιοδοξία. Τονώνει τη θηλυκότητα.
Ενισχεύει την αυτοπεποίθηση, την ειλικρίνεια και την αγάπη προς τον εαυτό μας, την επικοινωνία, τη διορατικότητα και τις αλλαγές στη ζωή μας.

Μετατρέπει τη θλίψη σε δημιουργικότητα.
Καταλαγιάζει ανησυχία και φόβο.

Εξισορροπεί το yin και το yang.

Διώχνει κάθε αρνητική ενέργεια ή ενεργειακά μπλοκαρίσματα.

Τονώνει την καρδιά, το νευρικό σύστημα, τον μεταβολισμό, βοηθά στην οστεοπόρωση, σε γυναικολογικές παθήσεις ή παθήσεις του αίματος.

Έχει να κάνει με το τσάκρα της καρδιάς.

Amazonite

Αμαζονίτης

Lapis Lazuli

Λάπις Λάζουλι

Φέρνει χαρά, θετική σκέψη, αισιοδοξία, ζωτικότητα, δύναμη, κατά της κατάθλιψης
Ενεργοποιεί τις ικανότητες του νου,  βοηθά στην επίτευξη των στόχων, καθώς και την έκφραση των συναισθημάτων, ισορροπεί το τσάκρα του λαιμού.  Προσελκύει νέους φίλους. Τονώνει την αυτοπεποίθηση, διώχνει ενοχές. Προστατεύει απο τη βασκανία

Ανακουφίζει ναυτία, ημικρανία, πονοκεφάλους, προβλήματα λαιμού και θυρεοειδή. Ενισχύει το αναπνευστικό και νευρικό σύστημα.

Αγγελίτης

Φέρνει αφθονία, ισορροπία, ψυχική και σωματική ενδυνάμωση

Υποστηρίζει τις τέχνες, και αυξάνει την δημιουργικότητα.

Φέρνει διαύγειασ σκέψης, συνειδητότητα.

Προστατεύει από αρτνητική ενέργεια

 

Agate

Αχάτης

Υπάρχουν πολλά χρώματα

Μας φέρνει σε επαφή με την φύση.

Δίνει ευγένια, ευτυχία, αγάπη, προστασία, θεραπεία.

Φέρνει αφθονία, πλούτο, φέρνει κουράγιο δύναμη και θάρρος για δράση και αποφάσεις, για ανάπτυξη, εμπιστοσύνη.

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, την  αυτογνωσία

Βοηθά στην μακροζωΐα, διώχνει την αρνητική ενέργεια

Jasper

Ιασπίς

θεωρείται μητέρα όλων των λίθων γιατί προστατεύει, θρέφει και φροντίζει τα υπόλοιπα ορυκτά. Είναι λίθος της υγείας, δυναμώνει και αποτοξινώνει το αίμα και το συκώτι.

Φέρνει πλουτο, αγάπη, ισορροπία, βοηθά στον διαλογισμό και στην αφύπνιση σώματος και πνεύματος

Συμβολίζει την ανεξαρτησία και το καθαρό πνεύμα.

Ενδείκνυται για γυναικολογικά, στομαχικά, εντερικά προβλήματα και διάφορους πόνους, παρέχει προστασία από τον ίλιγγο

καθαρίζει τσάκρα της βάσης και του ηλιακού πλέγματος.

 

Tiger eye

μάτι τίγρης

διάφορα χρώματα

Παρέχει προστασία από αρνητικές ενέργειες και φέρνει αισιοδοξία.

Εξαιρετικός λίθος για την πραγμάτωση αφηρημένων ιδεών στο φυσικό πεδίο. Ενισχύει τη δύναμη της θέλησης.

Εξαιρετικά βοηθητικός λίθος για άτομα με ελλειμματική προσοχή.

Για μανιοκατάθλιψη και συναισθηματικές διαταραχές. Παρέχει γείωση και ηρεμεί το νου.  Βοηθά στη γρήγορη επούλωση τραυμάτων.

Cat eye

Μάτι της γάτας

διάφορα χρώματα

Ενεργοποιεί την βαθύτερη κατανόησή μας για τις λεπτομέρειες και διεγείρει την ικανότητά μας να λύνουμε τα διάφορα προβλήματα.

Ενισχύει τη διαίσθηση και τις ψυχικές ικανότητες.
Ψυχολογικά, προσφέρει συναισθηματική ισορροπία και εύκολη επικοινωνία με τους γύρω μας. Εξισορροπεί τη ροή της ενέργειας στο σώμα και βοηθά να μην υπάρχει νευρικότητα και τρέμουλο.
Έχει την ιδιότητα να συνδέει τα κατώτερα με τα ανώτερα τσάκρα

Χρησιμοποιείται σε προβλήματα όρασης και σε θέματα συγκέντρωσης.

Βοηθά στο να αναπτύξει ο οργανισμός την ικανότητά του για αυτοΐαση.

Jade

Νεφρίτης

Ο λίθος της θεικής αποκάλυψης.

Δίνει τύχη, σοφία, αγάπη, μακροβιότητα. Φέρνει χαλάρωση και ηρεμία, σοφία και τόλμη. Ενισχύει την υγεία και την τάξη την νοητική. Βοηθάει στην θεραπεία της γρίπης και ηρεμεί τους πονοκεφάλους και νευραλγίες.

www.000webhost.com